Bent u voorbereid op criminaliteit? Met het invallen van de donkere dagen in oktober neemt de kans op criminaliteit toe. Daarom geven wij zes tips om een inbraak te voorkomen.

Met een alarmsysteem kunt u een inbreker op heterdaad betrappen. En als u Surveillance en Opvolging afneemt, kan een surveillant een kijkje nemen. Bij onregelmatigheden zal deze de nodige maatregelen treffen, zoals het bellen naar een contactpersoon of de politie. Maar er zijn ook andere maatregelen die u kunt treffen, in combinatie met uw alarmsysteem, om uw pand te beveiligen.

1. Verleng de tijdsduur

Maximale buit in een minimale tijd, daar gaan inbrekers voor. Pas daarom maatregelen toe, waardoor het moeilijker wordt om in te breken. Dit zorgt er ook weer voor dat de tijdsduur toeneemt en dat een inbreker het opgeeft. Voorzie ramen en deuren bijvoorbeeld van SKG-gecertificeerd hand- en sluitwerk of creëer extra beveiligde ruimtes.

2. Gelegenheid maakt de dief

Laat geen ramen openstaan en verwijder losliggende opstapjes. Hierdoor kunnen inbrekers gemakkelijk binnenkomen. Een bureau met waardevolle spullen? Heel interessant voor de inbreker! Ruim alles netjes op en sluit uw ramen en deuren aan het einde van de dag. Zo ziet uw pand er een stuk onaantrekkelijker uit.

3. Houd de tuin bij

Een bedrijfstuin is leuk, maar het heeft ook mindere kanten. Struiken en hagen vormen namelijk de perfecte verstopplek tijdens een inbraak. Inbrekers staan bij het betreden van uw terrein gelijk vol in het zich als u de hoogte van het groen beperkt.

4. Zorg voor toegangscontrole

Soms gaan inbrekers naar binnen om vooronderzoek te doen. Houd de entree daarom goed in de gaten. Dit kunt u doen door bijvoorbeeld een balie in te richten waar bezoekers zich aan kunnen melden. Of kies toegangscontrole, waarbij uw toegangsdeuren en poorten worden voorzien van lezers die met een bepaalde sleutel of tag moeten worden geactiveerd om de deur te openen.

5. Bewaar belangrijke documenten ook in de Cloud

Spullen kunt u eenvoudig vervangen, maar belangrijke documenten, dat is weer een ander verhaal. Staan ze in een kast, dan kan een inbreker ze zo meenemen. Kies daarom ervoor om uw documenten ook in de Cloud te bewaren, inclusief een betrouwbare back-up.

6. Mistgenerator

Een inbreker kan ondanks alle maatregelen toch binnen komen. Een mistgenerator kan uitkomst bieden! Binnen een paar seconden is het zicht van de inbreker volledig ontnomen. Mistmachines zijn in staat om een grote ruimte binnen 10 seconden geheel met mist te vullen! Waardevolle spullen, en ook de ingang, zijn ineens een stuk moeilijker te vinden.

Meer weten over onze beveiligingsoplossingen?

Neem contact op. Bel 088 333 4499 of mail [email protected]. Onze specialisten staan voor u klaar.