Veel bedrijven krijgen weleens te maken met inbraak. Het komt vaak voor dat inbrekers meerdere malen hun slag gaan bij hetzelfde bedrijf. De gevolgen zijn groot: van financiële tot emotionele schade. Maar u kunt de inbraakrisico verkleinen door de juiste voorzorgsmaatregelen te treffen en in te investeren in een betrouwbaar camera- en alarmsysteem.

Tip 1: Spreek bezoekers aan

Spreek mensen in en rondom uw bedrijfspand aan. Hiermee kunt u ongewenste situaties voorkomen.

Tip 2: Zorg voor een toegangscontrolesysteem

Beheer wie, waar en wanneer naar binnen mag en bescherm uw mensen, voorwerpen en informatie tegen ongeoorloofde toegang met een toegangscontrolesysteem. Uw toegangsdeuren en poorten worden voorzien van lezers die met een bepaalde sleutel of tag moeten worden geactiveerd. Of er wordt een pinpad waar mensen een pincode moeten intoetsen. Door toegangscontrole te installeren houdt u letterlijk ongewenste bezoekers buiten de deur.

Tip 3: Laat een deurintercom installeren

Zorg ervoor dat bezoekers niet zomaar bij uw bedrijf naar binnen kunnen lopen. Laat daarom een deurintercom installeren. Bezoekers kunnen aanbellen en vervolgens zie u wie er buiten staat.

Tip 4: Installeer een inbraakbeveiliging systeem

Een (draadloos) alarmsysteem is voor elk bedrijf een must. Kies voor een inbraakalarmsysteem van een BORG-gecertificeerd beveiligingsbedrijf. Specialisten met de juiste kennis en werkprocedures installeren alarmsystemen

Tip 5: Sluit u aan bij een meldkamer

De meldkamer is een belangrijk onderdeel in het proces van beveiliging. In de meldkamer staan centralisten 24/7 per dag klaar om uw veiligheid te waarborgen.

Tip 6: Laat camera’s plaatsen

RoSecure levert geavanceerde camerasystemen van Hikvision, de marktleider op het gebied van camerabeveiliging. Met de handige app heeft u overal en altijd toegang tot uw bewakingscamera’s. En u kunt live meekijken. Wanneer er een verdachte situatie zich voordoet, kunt u meteen actie ondernemen.

Tip 7: Investeer in hang- en sluitwerk

Investeer in SKG hand- en sluitwerk. SKG staat voor Stichting Kwaliteit Gevelbouw en het is een keurmerk van een onafhankelijke instantie. Het SKG-keurmerk is gebaseerd op de NEN-norm 508 en geeft met behulp van sterren aan in welke mate een product inbraakwerend is.