U kunt zelf erop uitgaan. Maar stelt u eens voor dat er een paar keer in een nacht uw alarm afgaat? Dat is niet zo fijn. Zeker als u daadwerkelijk inbrekers aantreft in uw bedrijfspand, of dat er brand. Loop geen risico en bescherm uw nachtrust. Besteed het uit.

Een goede alarmopvolging is van cruciaal belang voor het succesvol beveiligen van uw bedrijfspand(en). Uw beveiliging volgt een alarmmelding op met snelheid en precisie. Hierdoor kan hij ervoor zorgen dat de schade beperkt blijft en alle benodigde maatregelen tijdig in gang worden gezet. Met onze dienst Surveillance en Alarmopvolging nemen we uw zorgen uit handen.

De meldkamer ontvangt een melding

Als uw alarmsysteem een alarm afgeeft, dat komt dit binnen bij de meldkamer waar u bij bent aangesloten. De mobiele surveillance krijgt vervolgens een locatiecode en het type alarm door. Degene volgt ook de afspraken op die met u zijn gemaakt over de opvolging. De surveillant begeeft zich vervolgens naar de locatie. Wanneer de surveillant aanwijzingen vindt van een inbraak, dan wordt de politie ook ingeschakeld.

Strakke richtlijnen

De mobiele surveillant moet zich aan strakke richtlijnen houden tijdens de inspectie. Hij inspecteert het pand, controleert op inbraakschade en kijkt uit naar eventueel aanwezige verdachte personen. Als er geen aanwijzingen zijn gevonden voor inbraak, dat betreedt de surveillant het pand. Vervolgens wordt het alarmsysteem gecontroleerd, de oorzaak van het alarm onderzocht en uiteraard wordt vervolgens het alarm weer ingeschakeld. De mobiele surveillant sluit het pand af en meldt het alarm bij de meldkamer. Daarna krijgt u een rapportage per e-mail.

Aanwijzingen voor inbraak

Zoals hierboven is aangegeven, neemt de surveillant contact op met de politie bij sporen van inbraak. Ook wanneer er aanwijzingen dat er verdachte personen in het pand bevinden, dan wordt ook de politie ingeschakeld. De surveillant handelt volgens de richtlijnen en instructies van de politie en betreedt het pand nooit alleen. Indien nodig wordt er overleg gevoerd met een door u aangewezen contactpersoon en de surveillant kan eventueel de reparatie van ramen en deuren begeleiden. Zodra de politie het bedrijfspand heeft vrijgegeven en alles is afgesloten, schakelt de surveillant het alarm weer in.

De snelheid van een alarmopvolging

Uiteraard willen we zo snel mogelijk een alarm in gang zetten, maar dat moet wel binnen de regels van de wet gebeuren. Een mobiele surveillant dient zich te houden aan verkeersregels, zoals het stoppen voor rood licht. RoSecure kan wel een landelijke dekking garanderen! Dit kan door de samenwerking met CBO Security. Uit de rapportages van CBO Security blijkt dat de gemiddelde aanrijtijd over geheel Nederland 20 minuten is.

Meer informatie over Surveillance en Alarmopvolging?

Wij geven u graag meer informatie over onze dienst Surveillance en Alarmopvolging. Bel 088 333 4499, mail naar [email protected] of vul het contactformulier in op onze contact pagina.