Een glasbreukdetector is precies wat het al zegt: een detector voor het breken van glas. Glasbreukdetectoren zijn er in twee smaken; de een zit helemaal in het glas verwerkt en de meest voorkomende variant is de akoestische glasbreukdetector.

De uitvoering in het glas controleert voortdurend of het glas nog intact is. Een nadeel van een dergelijke uitvoering is dat de prijzen vaak snel oplopen. U heeft voor deze detectoren speciaal glas nodig. Vaak ziet u zulke detectoren bij juweliers en andere winkels met dure spullen.

Akoestische glasbreukdetectoren

De akoestische glasbreukdetector is de meest voorkomende variant van glasbreukdetectoren. Hiermee wordt een apparaatje in de ruimte geplaatst. Als dit apparaatje het geluid van brekend glas opvangt, dan zal het een signaal afgeven waardoor het alarm afgaat. Een groot voordeel is dat niet in elke ruimte met glas bewegingsmelders gehangen hoeven te worden; een glasbreukdetector is in dat geval voldoende.

Glasbreukdetectoren

We bieden diverse glasbreukdetectoren aan. Zo leveren wij glasbreukdetectoren van Galaxy, Texecom en Ajax Systems.

Galaxy systemen

 • Geschikt voor alle typen glas FlexCore signaalverwerking
 • Detectiebereik 7,6 meter
 • 4 verschillende instellingen voor de gevoeligheid
 • Voeding 2x 3V CR123 lithium batterij (meegeleverd)

Texecom

 • Maximaal detectiebereik 10 meter
 • Instelbaar voor: normaal, gehard, gelaagd en draadglas
 • Glasdiktes tussen 2.4 en 6.4 mm
 • Bedrijfstemperatuur: -10 C tot +55 C

Ajax GlassProtect

Ajax GlassProtect - Wireless Glass Break Detector - Black ...
 • Detecteert glasbreuk tot 9 meter
 • Gevoeligheidsniveau is in 3 verschillende standen instelbaar
 • Voeding: 1* CR123A batterij
 • Levensduur batterij tot 7 jaar
 • Verkrijgbaar in zwart en wit

Advies nodig?

Dan is het een goed idee om eens in gesprek te gaan met een adviseur. U kunt uw wensen bespreken en zo komt u samen tot een geschikte oplossing op maat. Bel 088 333 4499 of mail naar [email protected].