Via magneetcontacten of raam- en deurmagneten kan het openen van een raam of deur een storing of alarm laten afgaan.

Magneetcontacten

Magneetcontacten zijn de standaard als het op detectie van openen en sluiten van ramen of deuren aankomt. Uiteraard kan het uitgebreid worden naar alle scharnierende voorwerpen. Denk hierbij aan kasten of luiken. Men noemt ze ook wel raammagneten of deurmagneten. Er zijn twee smaken, namelijk bekabelde alarmmagneten en draadloze magneten. Laatstgenoemde werken op batterijen.

Een veilige en goedkope oplossing om ramen en deuren te beveiligen

Een magneetcontact is veilig en een goedkope oplossing om ramen en deuren te beveiligen. De installatie van een magneetcontact wordt het best aangebracht waar het slot zich bevindt en niet de scharnieren, best op 15cm afstand van de zijkant. Uiteraard houden onze monteurs hier rekening mee.

Beveiliging voor luiken, poorten of zware deuren

Er zijn standaard magneetcontacten, maar ook magneetcontacten voor zware voorwerpen zoals luiken, zware deuren of poorten. De werking is exact hetzelfde als de werking van standaard magneetcontacten. Het is wel zo dat de gebruikte magneetcontacten voor zware voorwerpen een zwaardere uitvoering hebben of een groter magnetisch veld gebruiken.

Galaxy systemen

Een Galaxy, onderdeel van Honeywell, is een alarmsysteem wat bestaat uit meerdere losse componenten die u kunt aanschaffen. Het basisstation kan eenvoudig uitgebreid worden met onderdelen zoals magneetcontacten maar ook bewegingsmelders. Hieronder staan de kenmerken van een Galaxy magneetcontact.

Kenmerken

 • Draadloos
 • Tweeweg communicatie voor hoge bedrijfszekerheid
 • Inclusief 1x CR123A lithium batterij

Texecom systemen

Texecom, opgericht in 1986 in Manchester, is één van de grootste onafhankelijke fabrikanten in Europa op het gebied van inbraak- en brandbeveiliging. Texecom levert een compleet aanbod, waaronder keypads, detectoren en magneetcontacten.

Kenmerken

 • Premier Elite Micro Contact-W magneetcontact met Ricochet Technology
 • Draadloos
 • Inclusief 1x CR2450 lithium batterij

Ajax Systems

Ajax Systems is dé expert als het gaat om draadloze beveiligingsoplossingen. Ook dit bedrijf heeft magneetcontacten in haar assortiment. Magneetcontacten van Ajax Systems worden ook wel Ajax DoorProtect genoemd. De magneetcontacten zijn verkrijgbaar in zwart en wit.

Kenmerken

 • Werkt tot 1200 meter afstand van een Ajax Hub (open veld)
 • Betrouwbare “British-made reed switches“ die zonder problemen >1.000.000 keer kunnen worden geschakeld
 • Tweeweg communicatie met Ajax Hub maakt periodiek testen en maatwerk mogelijk
 • Werkzaam bij temperatuur van +5°C tot +40°C en luchtvochtigheid tot 75%
 • Batterijen hebben een levensduur van maximaal 5 tot 7 jaar (afhankelijk van het model)

Uitbreiding van uw alarmsysteem

Mocht u een alarmsysteem van Texecom, Galaxy of Ajax Systems hebben, dan is dit altijd mogelijk om het uit te breiden met meerdere componenten. Wilt u meer informatie? Bel dan 088 333 4499 of mail [email protected]. Onze vakkundige specialisten staan voor u klaar.