Hoe zit het eigenlijk met de beveiliging van uw bedrijfspand? Het is wellicht een onderwerp waar u niet zo vaak over denkt. Toch loont het om te kijken naar uw beveiligingsplan. Liggen er kansen voor verbetering? Welke van de 7 methoden brengt u al in praktijk?

Methode 1: een alarmsysteem installeren

Gelukkig beschikken de meeste bedrijfspanden over een alarmsysteem. Zonder code komt niemand binnen. De rest van het pand worden wellicht gemonitord door bewegingssensoren. Maar wat gebeurt er bij een alarmmelding? Wordt de melding opgevolgd door een professionele beveiliger? Een snelle alarmopvolging is noodzakelijk, anders zijn de daders gevlogen voordat iemand het doorheeft. En dan rest u alleen nog de camerabeelden, mocht u camerabeveiliging hebben. Extra beveiliging kan dus geen kwaad.

Methode 2: meldkamer

Het is ook een optie om bij een meldkamer aan te sluiten. Een meldkamer ontvangt alle meldingen die te maken hebben met een alarm of een storing van het alarmsysteem. Zodra er een melding binnenkomt, kijkt de centralist wat er aan de hand is en wie er ingeschakeld moet worden. Indien nodig, worden de contactpersonen van het alarmsysteem op de hoogte gebracht met een telefoontje. Bij sprake van een overval, brand of inbraak worden de hulpdiensten gelijk ingeschakeld. Er wordt altijd adequaat gehandeld, want elke seconde telt.

Methode 3: zorg voor camerabeveiliging

Het is één van de meest populaire en gebruikelijke manieren om uw bedrijfspand te bewaken. Camera’s hebben een preventieve werking én u heeft altijd zicht op uw terrein. Of in de werkplaats. RoSecure levert geavanceerde camerasystemen van Hikvision, marktleider op het gebied van camerabeveiliging en is één van de grootste fabrikanten en ontwikkelaars van Video surveillance producten. Hoewel een goede camerabeveiliging van belang is, raden we je aan om het niet alleen hier bij te laten.

Methode 4: toegangscontrole

Toegangscontrole biedt u de mogelijkheid om te controleren wie er toegang heeft tot uw gebouw. Installeert u een toegangscontrolesysteem? Dan hoeft u nooit meer een slot te vervangen. Kaarten of tags worden gebruikt om toegang te autoriseren tot de deuren die in het systeem zijn opgenomen.  Een bijkomend voordeel is dat u geen zorgen meer hoeft te maken over de gevolgen van het kwijtraken van sleutels. Zoals de kosten om de sloten te veranderen en nieuwe sleutels uit te delen. U kunt eenvoudig een kaart of tag blokkeren in het systeem indien ze zoek zijn, gestolen of niet meer terug worden gegeven.

Methode 5: screen uw eigen medewerkers

Wie neemt u eigenlijk in dienst. Hoewel het vaak wordt overgeslagen, kan een goede screening vooraf problemen op een later moment voorkomen. Laat dit wel over aan de externe professionals, zo voorkomt u een vertrouwensbreuk met uw personeel.

Methode 6: een mistgenerator installeren

Een mistgenerator is een uitstekende vorm van inbraakpreventie. Bij een inbraak wordt er dikke mist uitgespoten. Criminelen kunnen dan geen hand voor ogen meer zien. Niet alleen uw kostbaarheden verdwijnen uit het zicht, ook uw in- en uitgangen zijn niet meer te vinden. De indringers gaan weg, vaak zonder buit!

Methode 7: neem deel in collectieve beveiliging

Is uw bedrijfspand gevestigd op een bedrijventerrein? Dan is het vaak mogelijk om voor collectieve beveiliging te kiezen. Samen koopt u verschillende diensten, zoals alarmopvolging en surveillance, camerabeveiliging en het installeren van alarmsystemen. Dat scheelt aanzienlijk in de kosten.

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Wij leggen u graag uit wat wij voor u kunnen betekenen. Maak een afspraak met één van onze Technici Beveiligingsinstallaties. Bel 088 333 4499 of mail [email protected].