Het is algemeen bekend dat een mistgenerator inbrekers afschrikt. Maar waarom gaan de ongewenste bezoekers er snel vandoor? Waarom graaien ze niet in de mist? Dit heeft te maken met het menselijk instinct. 

Ons belangrijkste zintuig

Zicht is het belangrijkste zintuig van de mens. Hoewel we nog lang niet zo goed zien als een kat, zijn onze ogen veel beter ontwikkeld dan al onze andere zintuigen. Eigenlijk zijn wij als mens nog niet gewend te vertrouwen op onze reuk, gehoor en het gevoel in onze vingers.

Onze ogen geven op een efficiënte manier ontzettend veel relevante informatie over onze omgeving. Denk aan hoe groot een ruimte is, wat er ligt, wie er zijn en meer. Andere zintuigen zijn veel trager in het verzamelen van deze informatie.

De mistgenerator ontneemt in één klap het volledige zicht

Binnen enkele seconden kan een ruimte al gevuld zijn met mist. Het resultaat is dat de mist van een mistgenerator in één klap uw volledige zicht ontneemt. We zijn als mens niet gewend om te vertrouwen op onze andere zintuigen, daarom raken we door deze plotselinge zichtverlies compleet uit ons doen.

Een indringer wordt trager

Wanneer u niets meer kunt zien, dan wordt u ook trager. Denk maar eens aan het moment dat het licht plotseling uitvalt. Of dat u midden in de nacht de weg in een hotelkamer probeert te vinden. Wanneer een omgeving niet bekend is, dan is het zowat onmogelijk om nog snel door een ruimte te bewegen. U wordt traag en gaat verder met voelen. Dit geldt ook voor een indringer.

Snelheid is belangrijk

Snelheid is enorm belangrijk voor inbrekers. Snel erin en snel weer naar buiten om te voorkomen dat ze worden gepakt. Door diverse maatregelen te treffen, kunt u ze belemmeren in hun acties. Zo wordt de kans groter dat ze door het oponthoud gepakt worden.

De mist van een mistgenerator laat de indringers vaak schrikken, waardoor ze door het plotselinge zichtverlies er gewoon meteen vandoor gaan. Zonder buit! Dit komt omdat het donker en het verlies van ons zicht onbewust heel wat angst aanwakkert. En bewust. Want 9 op de 10 mensen geven aan dat ze van alle zintuigen het meest bang zijn om hun zicht te verliezen.

Mistgeneratoren zijn effectief als inbraakbeveiliging

We zijn afhankelijk van ons zicht en we vertrouwen er veel op. Al deze factoren bij elkaar zorgen ervoor dat inbraakbeveiliging met een mistgenerator inbraken effectief tegengaat. Hoewel inbrekers vaak in de nacht actief zijn en daardoor minder snel worden gepakt, zien ze toch altijd wel iets. Het complete verlies van het zicht daarentegen, jaagt zelfs de meest professionele inbrekers weg.

Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw onderneming?

Maak snel een afspraak met één van onze Technici Beveiligingsinstallaties. Zij helpen u graag verder! Bel 088 333 4499 of stuur een e-mail naar [email protected].