Een ongewenste bezoeker breekt bij u in, de mistmachine reageert en vult de ruimte in enkele seconden met een dikke, ondoorzichtige mist. Het resultaat? Uw waardevolle spullen en goederen zijn volstrekt onzichtbaar en inbrekers raken volledig gedesoriënteerd.

De inbrekers zullen dan maar één optie overhouden: zo snel mogelijk vertrekken uit uw bedrijfspand. Mistgeneratoren bieden extra veiligheid en zorgen dat u beschermd bent tegen gebeurtenissen als een inbraak, overval of ramkraak. Een mistgenerator is een sterke aanvulling op elektronische inbraakdetectie en inbraakwerende maatregelingen.

Hoe werkt een mistgenerator?

Binnen enkele seconden is het gedaan met het volledige zicht van de crimineel. Een mistgenerator reageert in een fractie van een seconde en stoor een dikke mistwolk uit. Mistgeneratoren zijn in staat om in een grote ruime binnen tien seconden volledig met mist te vullen. Criminelen kunnen geen handen voor ogen meer zien. Het zicht is namelijk in deze mist slechts een paar centimeter. Het vinden van waardevolle spullen wordt daarmee onmogelijk gemaakt en bijkomend voordeel is dat de inbreker zodanig wordt vertraagd, dat de kans op arrestatie aanzienlijk stijgt.

Hoe wordt een mistgenerator geactiveerd?

Een mistgenerator kan op meerdere manieren geactiveerd worden. Zo kunt u een mistgenerator koppelen aan een alarmsysteem. De mistgenerator maakt dan een onderdeel uit van uw beveiligingssysteem. Als het alarm afgaat, dan zal de mistmachine beginnen met het volspuiten van de ruimte met mist. Deze koppeling zorgt er ook voor dat de hulpdiensten direct worden gealarmeerd. U kunt het ook handmatig activeren door een paniek- of overvalknop in te drukken. Zo activeert u meteen de mist uitstoot.

Een mistgenerator installeren

Eigenlijk kan een mistgenerator op elke plek gemonteerd worden waar u dit wilt. Er komen dan verschillende keuzes naar voren. Wilt u dat de mistgenerator zichtbaar is voor de inbrekers of overvallers, zodat ze nog tijd hebben om de juiste keuze te maken? Het is in ieder geval belangrijk dat de mistgenerator niet in de weg komt te staan en bij voorkeur ook niet op een punt waar veel mensen er langs moeten met zware machines. Montage aan het plafond is een goede optie. Of een hogere montage aan een muur zodat de generator niet in de weg staat of hangt.

RoSecure helpt u graag met het vinden van de juiste mistgenerator voor de ruimtes die u veiliger wilt maken. Zo helpen onze technici u graag verder met advies en installatie. Uiteraard gaat dit volgens de Europese wetgeving.

Maak een afspraak

Bel 088 333 4499 of mail [email protected].