In veel situaties zijn beveiligingscamera’s met goed nachtzicht essentieel. Het is wenselijk dat een eventuele inbrekers ook in de nacht opgespoord kunnen worden. De infrarood camera is een goed voorbeeld van een beveiligingscamera met goed nachtzicht.

De werking van een infrarood camera

De camera maakt gebruik van infrarood licht en is vaak te herkennen aan de kleine lampjes die om de cameralens zijn geplaatst. Een infrarood camera heeft over het algemeen een wat groter formaat dan een ‘normale’ beveiligingscamera. Dit komt vanwege de lampjes die rondom de lens zijn geplaatst. Deze lampjes zorgen ervoor dat de beveiligingscamera in het donker kan filmen. Goede infrarood camera’s kunnen soms een nachtzicht tot wel 100 meter hebben.

Een infrarood camera is in staat om elektromagnetische golven, ofwel warmte, op te vangen. Voor het blote oog is de thermische straling niet zichtbaar, maar voor camera’s met infrarood wel. Deze camera’s kunnen op die manier warmte waarnemen, bijvoorbeeld als iemand voorbij loopt. Het menselijk lichaam heeft een temperatuur van 37 graden. Dat is een behoorlijke warmte, die ruim binnen het bereik van de camera’s valt. Vaak kunnen die -20 graden tot wel +2.000 graden meten.

De infraroodstraling wordt opgevangen door de lens van de camera en dit zet vervolgens om in elektrische signalen. Het is op die manier mogelijk om het beeld te ‘vertalen’ naar iets dat met het blote oog kan worden waargenomen. 

Interesse in een infrarood camera?

Een infrarood camera is ideaal om tijdens de avond en nacht in de gaten te houden wat er gebeurt. Heeft u interesse? Maak dan snel een afspraak! Bel 088 333 4499 of mail [email protected].