Een meldkamer ontvangt alle meldingen die te maken hebben met een alarm of een storing van het alarmsysteem. De centralisten van de meldkamer zijn getraind om samen met u en de hulpdiensten noodsituaties op te volgen en op te lossen.

Een alarmmelding. Wat nu?

Wanneer een ongewone situatie wordt gedetecteerd door uw alarmcentrale, dan wordt er een melding verstuurd naar een moderne gecertificeerde meldkamer. Er wordt meteen actie ondernomen, op basis van hetgeen er vooraf met u is afgesproken. Neemt u de dienst Surveillance en Alarmopvolging bij ons af? Dan wordt een surveillant geïnformeerd en aangestuurd door de meldkamer. De mobiele surveillant gaat naar de betreffende locatie om een kijkje te nemen. Wanneer er sprake is van inbraak, wordt de politie meteen gewaarschuwd.

Hoe gaat de meldkamer te werk

Wanneer het alarmsysteem een alarm verstuurd, komt deze direct binnen bij de meldkamer op het scherm.

1) Een alarmmelding komt binnen. De centralist ziet meteen wat voor type alarm het is en in welke ruimte.
2) Er wordt geprobeerd contact op te nemen met het adres waar het alarmsysteem gemonteerd is. Wanneer het niet lukt om contact op te nemen, worden de afgesproken waarschuwingsadressen gewaarschuwd.
3) Meldkamer biedt ook persoonlijke assistentie bij noodgevallen.

Een loos alarm

Dit kan wel een voorkomen, daar is gewoon niet veel aan te doen. Een loos alarm kan veroorzaakt worden door bijvoorbeeld het te laat uitschakelen van het alarm. Daarom worden eerst de beelden bekeken om te achterhalen wat er aan de hand is. Zo kan loos alarm worden voorkomen en maakt u geen kosten. Uiteraard wordt de politie direct gebeld bij meldingen van een overval.

We werken met de beste meldkamers

Zo kunnen wij de betrouwbaarheid gegarandeerd waarborgen. Bij ons kunt u een meldkamer abonnement afnemen voor slechts € 19,95 per maand. Bent u geïnteresseerd? Neem dan snel contact op via 088 333 4499 of mail naar [email protected]. We zijn van maandag tot donderdag bereikbaar van 09.00 tot 17.30 en op vrijdag van 09.00 tot 16.30 uur.