U heeft een goed werkend alarmsysteem. Maar wie moet er midden in de nacht uit als het alarm afgaat? En wat doet u als er daadwerkelijk inbrekers zich in uw pand bevinden, of er blijkt brand te zijn? Loop zelf geen risico maar besteed het uit.

Een goede alarmopvolging is van cruciaal belang voor het succesvol beveiligen van uw bedrijfspand(en). De snelheid en precisie waarmee uw beveiliger een alarmmelding opvolgt, kan ervoor zorgen dat de schade beperkt blijft en alle benodigde maatregelen tijdig in gang worden gezet. Met onze dienst Surveillance en Alarmopvolging nemen we uw zorgen uit handen.

Wat gebeurt er na een melding?

Als uw alarmsysteem een alarmmelding afgeeft, komt dit binnen bij de meldkamer waarop u bent aangesloten. De meldkamer heeft aan de mobiele surveillance de locatiecode en het type alarm door. Vooraf zijn er afspraken met u gemaakt over de opvolging. De surveillant houdt hier en en begeeft zich vervolgens naar de locatie. Wanneer de surveillant aanwijzingen vindt van een inbraak, dan houdt de alarmopvolging ook in dat de politie gewaarschuwd wordt.

Strakke richtlijnen

De mobiele surveillant dient zich aan strakke richtlijnen te houden tijdens het pand. Hij inspecteert het pand, controleert op inbraakschade en kijkt uit naar eventueel aanwezige verdachte personen. Ziet hij geen aanwijzingen voor inbraak, dan betreedt de mobiele surveillant het pand. De surveillant controleert het alarmsysteem, onderzoekt de oorzaak van het alarm en schakelt het alarm weer in. Vervolgens sluit hij het pand af en meldt bij het alarm af bij de meldkamer. U krijgt altijd een rapportage van een alarm per mail.

Aanwijzingen

Wanneer de surveillant tijdens zijn ronde inbraakschade ontdekt of aanwijzingen dat er verdachte personen in het pand bevinden, dan neemt hij direct contact op met de politie. De surveillant handelt volgens de richtlijnen en instructies van de politie en betreedt het pand nooit alleen. Indien nodig overlegt hij met een door u aangewezen contactpersoon en begeleidt eventueel de reparatie van ramen en deuren. Zodra de politie het bedrijfspand heeft vrijgegeven en alles is afgesloten, schakelt de surveillant het alarm weer in.

Snelheid alarmopvolging

Hoewel we zo snel mogelijk een alarmopvolging in gang willen zetten, moet dat wel binnen de regels van de wet gebeuren. Een mobiele surveillant heeft zich te houden aan verkeersregels, stoplichten enzovoort. Doordat wij samenwerken met CBO Security, kunnen wij een landelijke dekking garanderen. Uit de rapportages van CBO Security blijkt dat de gemiddelde aanrijtijd over geheel Nederland 20 minuten is.

Kies voor Surveillance en Alarmopvolging

Interesse in onze dienst Surveillance en Alarmopvolging? Neem dan contact met ons op. Bel 088 333 4499, mail naar [email protected] of vul het contactformulier in op onze contact pagina.