Een adequate opvolging bij incidenten of calamiteiten is essentieel. RoSecure biedt Surveillance en Alarmopvolging aan, een dienst waarbij meteen actie wordt ondernomen na het ontvangen van een melding.

Allereerst, wat is een alarmopvolging?

Het is een vorm van beveiliging waarbij een beveiligingsbedrijf ingeschakeld wordt bij een alarmmelding om naar het bedrijfspand te gaan. Doordat de surveillant snel een alarmmelding opvolgt, blijft de schade beperkt. Daarnaast worden alle benodigde maatregelen tijdig in gang gezet.

Hoe werkt alarmopvolging?

Alarmopvolging wordt ingezet bij bedrijven om te zorgen dat er snel wordt gereageerd op een inbraak of wanneer een andere ongewenste situatie plaatsvindt. Daarbij kunnen verschillende soorten meldingen voorkomen, zoals een inbraakmelding, technische storingen of brandmeldingen. Wanneer een melding binnenkomt, dan komt deze binnen bij een gecertificeerde meldkamer waarop u bent aangesloten. De centralisten zitten dag en nacht klaar om het alarm direct op te volgen. De mobiele surveillant volgt de melding op en gaat naar de betreffende locatie om polshoogte te nemen. Wanneer er sprake is van inbraak, wordt de politie meteen gewaarschuwd.

Een meldkamer gaat als volgt te werk

Wanneer uw alarmcentrale een ongewone situatie detecteert, komt een melding binnen bij een gecertificeerd meldkamer. De centralisten geven de melding door aan de mobiel surveillant en gedurende zijn dienst heeft hij contact met de meldkamer. Na het krijgen van een melding, rijdt de mobiele surveillant direct door naar de betreffende situatie om polshoogte te nemen. Vanuit de alarmcentrale krijgt de surveillant instructies die de beveiliger nodig heeft om een goede alarmopvolging uit te voeren. Uiteraard zorgt de alarmcentrale ervoor dat alle meldingen beschikken over de juiste en correcte informatie die een beveiliger nodig heeft.

RoSecure werkt samen met gerenommeerde bedrijven

CBO Security is een bedrijf waar wij mee samenwerken. Sinds 2012 is CBO (Centraal Beveiligings Orgaan) een intermediair op het gebied van beveiligings- en beveiliging gerelateerde diensten. Het is een samenwerkingsorgaan van beveiligingsbedrijven door heel Nederland. Samen bieden zij landelijke dekking op het gebied van professionele beveiliging, van objectbeveiliging tot mobiele surveillance en beveiligingsadvies. Met de ervaring van CBO en een vakkundig beveiligingsplan van RoSecure, bent u goed beveiligd tegen ongewenste indringers, diefstal of overval.

Waarom iedereen de dienst Surveillance en Alarmopvolging kan waarderen

U regelt het liefst alles zelf. Begrijpelijk, maar heeft u zin om midden in de nacht gewekt te worden? Als u kiest om zelf uw meldingen af te handelen, kan het in het ergste geval zijn dat u meerdere keren per nacht uit uw bed moet gaan om te reageren op de meldingen. Het beveiligingspersoneel kan verlichting bieden. Laat uw meldingen over aan de professionals zodat u zeker weet dat alle meldingen vakkundig worden afgehandeld. Vanzelfsprekend wordt u altijd op de hoogte gebracht van de bevindingen, op normale tijden. Alarmopvolging werkt daarnaast preventief omdat door stickers op uw ramen en deuren, inbrekers kunnen zien dat u bent aangesloten bij een beveiligingsbedrijf.

Laat het door ons regelen

Bent u benieuwd naar Alarmopvolging en andere mogelijkheden voor uw organisatie? Onze medewerkers vertellen u graag meer over onze oplossingen. Bel 088 333 4499 of mail [email protected].