Als u uw onderneming goed wil beschermen, is het van belang dat u nadenkt over toegangscontrole. Zeker wanneer u te maken heeft met incheckend personeel, bezoekers of schoonmaak personeel. Het verlenen van toegang, dat is iets wat dagelijks speelt. Een bedrijf kan eigenlijk niet zonder. Maar hoe is dit bij uw bedrijf geregeld?

Wat is toegangscontrole?

Via toegangscontrole wordt het proces van wel of niet toegang verlenen tot een bedrijf of organisatie bedoeld. Toegangscontrole is het geautoriseerd en gecontroleerd toegang verlenen aan gebruikers van een gebouw, instelling of woning. Daarnaast verhoogt het de mate van beveiliging omdat u precies weer wie waar en wanneer binnen is geweest.

Toegangsbeheer is een belangrijk middel voor het waarborgen van veiligheid. Zeker binnen segmenten zoals bedrijventerreinen, onderwijs, wonen, sport en recreatie. Er zijn verschillende vormen van toegangsbeheer zoals intercomsystemen, digitale sluitsystemen, kaartlezers en biometrie. Een sleutelbeheer met tags is een goed voorbeeld hiervan. U hoeft geen sleutels laten bijmaken of actie ondernemen als een sleutel zoek is geraakt. Wanneer u gebruikt maakt van tags, behoren zulke zaken tot het verleden. Uw toegangsdeuren en poorten worden dan voorzien van lezers die met een tag moeten worden geactiveerd om de deur te openen. Daarnaast schaalt u eenvoudig op en af. Een extra tag voor een nieuwe medewerker? Of een tag blokkeren wanneer deze zoek is? Het kan allemaal.

Er zijn ook andere mogelijkheden

De installatie van een pinpad is een mogelijkheid. Mensen moeten een pincode intoetsen voordat ze naar binnen kunnen. Het is ook mogelijk om werknemers privileges toe te kennen om in bepaalde ruimtes of afdelingen te komen. Of u kunt juist toegang ontnemen. En wat dacht u van het bijhouden van de aanwezigheid van uw personeel? Of dat u ervoor kunt zorgen dat bepaalde delen of het gehele pand of terrein alleen op gezette tijden te betreden zijn? Toegangscontrole systemen kunnen gekoppeld worden aan alarminstallaties en elektronische componenten zoals liften, rolluiken en elektrische poorten. In combinatie met camerabeveiliging verhoogt u de veiligheid en dit zorgt voor een veilig gevoel.

Voordelen toegangsbeheer

  • Beheersing van toegang op een bepaalde locatie
  • U weet precies wie waar wanneer is geweest
  • Bescherming tegen indringers
  • Geen sloten vervangen bij verlies van sleutel
  • Schaalbaar

Samen met u kiezen we de beste oplossing

De afgelopen jaren zijn de mogelijkheden van toegangscontrole uitgebreid. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor uw organisatie? Onze medewerkers vertellen u graag meer over onze oplossingen. Bel 088 333 4499 of mail naar [email protected].