De Ajax bewegingssensoren detecteren hebben een groot bereik, detecteren mensen maar negeren huisdieren. Zie hieronder voor een overzicht van de bewegingssensoren.

Ajax MotionProtect

Dit is een draadloze PIR detector met een radius van 12 meter. Het heeft de mogelijkheid om huisdieren die niet groter zijn dan 50 centimeter met een gewicht tot 20 kilo te negeren. De detector is ontworpen voor gebruik binnenshuis en wordt draadloos verbonden met het Ajax alarmsysteem middels het Jeweller protocol met een effectief draadloos bereik van 1700 meter. De batterijen van deze detector kunnen in normale omstandigheden tot wel 7 jaar mee gaan!

Ajax MotionProtect Plus

De Ajax MotionProtect Plus is een draadloze combinatie PIR/radar detector met een radius van 12 meter. Het heeft de mogelijkheid om huisdieren die niet groter zijn dan 50 centimeter met een gewicht tot 20 kilo te negeren. Dankzij de combinatie van PIR detectie en de radarsensor kan deze detector zelfs in vals alarm gevoelige ruimtes geplaatst worden. Denk hier bijvoorbeeld aan ruimtes waar tocht, ventilatiesystemen, kachels en airco’s een rol spelen. De detector is ontworpen voor gebruik binnenshuis en wordt draadloos verbonden met het Ajax alarmsysteem middels het Jeweller protocol met een effectief draadloos bereik van 1200 meter. De batterijen kunnen in omstandigheden tot wel 5 jaar mee gaan.

Ajax MotionProtect Outdoor

Deze detector bestaat uit 2 PIR detectoren in één behuizing.Door deze techniek is deze detector optimaal beschermd tegen ongewenste (vals) alarmen en is hij uitermate huisdiervriendelijk. Deze detector is naast de gebruikelijke anti-sabotage voorzieningen, ook voorzien van Anti-Mask detecties zodat ook deze vorm van sabotage gedetecteerd worden. Ajax MotionProtect Outdoor detector mag binnen en buiten worden gebruikt. Het heeft een radius van 3 – 15 meter en wordt draadloos verbonden met het Ajax security systeem middels het Jeweller protocol met een effectief draadloos bereik van 1200 meter. In normale omstandigheden kunnen de batterijen van deze detector tot wel 5 jaar mee gaan, maar de detector kan ook gevoed worden door een externe voeding.

Ajax Keypad

Het keypad is een draadloos keypad met touch bedieningstoetsen waarmee het Ajax security systeem eenvoudig kan worden bediend. Het geeft bescherming tegen het proberen te raden van de gebruikerscodes en het ondersteund ook het kunnen inschakelen onder dwang (dwangcode) met een stille alarm doormelding. Het heeft een effectief draadloos bereik van 1700 meter. Het keypad is bedoeld voor gebruik binnenshuis. In ideale omstandigheden kunnen de batterijen in het keypad tot wel 2 jaar mee gaan.

Ajax SpaceControl

Met de draadloze 4-knops afstandsbediening kunt u het Ajax systeem in en uit schakelen. Ook het inschakelen met een deelschakeling voor de nachtsituatie is mogelijk. Deze afstandsbediening heeft een functieknop die geprogrammeerd kan worden voor het uitvoeren van schakelingen, zoals het aan-/uit schakelen van verlichting. Tevens is het mogelijk om de knop ook worden gebruikt voor het activeren van een paniekmelding, zoals in geval van nood, hulp zo snel mogelijk onderweg is.

Ajax CombiProtect

De Ajax CombiProtect is een draadloze combinatie van een PIR detector en een glasbreukmelder in één behuizing. Het negeren van huisdieren die niet groter zijn dan 50 centimeter tot 20 kilo is een mogelijkheid van de PIR detector. Dankzij de combinatie van twee detectoren in één behuizing kunt u met een minimum aan producten zowel beweging alsook glasbreuk detecteren. U kunt de detector binnenshuis gebruiken en het is draadloos verbonden met het Ajax security systeem met het Jeweller protocol. U heeft een effectief draadloos bereik van 1200 meter. In normale omstandigheden kunnen de batterijen van deze detector tot wel 7 jaar mee gaan.

Meer informatie?

Alle componenten zijn in het zwart en wit leverbaar. Meer informatie over Ajax Systems kunt u vinden op onze website. Interesse in onze diensten? Bel naar 088 33 4499 of mail naar [email protected].