Voorkomen is altijd beter dan een allesverwoestende brand waarbij u alles kunt kwijtraken, zowel materiële bezittingen als eigendommen van emotionele waarde. Daarom is het belangrijk om ook zorg te dragen voor algemene brandpreventieve maatregelen.

Maatregelen die u kunt treffen

Brandpreventieve maatregelen kunt u op diverse manieren treffen, door aanschaf van producten en door het organiseren van bepaalde diensten en het opdoen en verschaffen van informatie.

Brandpreventie maatregelen zijn in het kort te verdelen in twee onderdelen:

Technische brandpreventieve maatregelen
Er wordt rekening gehouden met een situatie waarin brand ontstaat. Men zorgt ervoor dat de kans op eventuele uitbreiding bij brand zo klein mogelijk wordt gehouden. Mogelijke technische preventieve maatregelen zijn de aanleg van een sprinklerinstallatie, brandmeldinstallatie en de aanwezigheid van blusmateriaal.

Algemene brandpreventieve maatregelen
Hier valt onder andere het informeren van medewerkers, regels over brandveiligheid en meer. Maatregelen die u kunt treffen zijn het verstekken van informatiematerialen zoals folders over brandveiligheid of het geven van een goede voorlichting aan uw medewerkers. Het ontwikkelen en het uitvoeren van calamiteiten- en ontruimingsplannen hoort er ook bij.

Installatie brandbeveiliging

Na het inplannen van een afspraak, dan komt een van onze Technici Beveiligingsinstallaties langs. Er wordt tijdens de afspraak een risicoanalyse gemaakt en een programma van eisen opgesteld. Vervolgens volgt er een duidelijke en overzichtelijke offerte. De installatie wordt uitgevoerd door gekwalificeerd personeel. Onze technici zijn allemaal in het bezit van de laatste NEN 3140 vakbekwaam persoon certificaten en een VCA-certificaat. Uiteraard wordt uw brandinstallatie- en toebehoren door ons onderhouden.

Meer informatie?

RoSecure biedt oplossingen voor zowel het beveiligen van de ruimtes als het creëren van veilige vluchtroutes binnen uw pand. Wilt u weten wat er zoal mogelijk is? Laat u informeren over de mogelijkheden. Bel naar 088 333 4499 of mail naar [email protected]. Onze specialisten staan voor u klaar.