Veel mensen bedekken hun webcam. James Comey, voormalig FBI-directeur raadt het zelfs mensen aan. Maar waarom? Het is simpel. Uw laptop, tablet of smartphone kunnen gehackt worden waardoor overheden, opsporingsdiensten en criminelen ongevraagd mee kunnen kijken met uw webcam.

Wat is het eigenlijk?

Een webcam kan ook bedekt worden met een stukje tape of een sticker. Maar een webcam cover is een betere oplossing. Webcam covers zijn kleine stickers die u plakt op de camera van uw laptop, tablet of smartphone. Wanneer u de webcam niet gebruikt, blokkeert het schuifje de lens. Hierdoor worden er niet ongevraagd opnamen gemaakt.

Waarom bedekken?

Op het gebied van internet privacy en -beveiliging zijn webcams een belangrijk onderwerp. Hackers kunnen uw webcam kapen en zo op uw privacy schenden of nog erger. Het gaat niet alleen om de camera’s van beveiligingssystemen maar ook om de camera’s van computers, tablets en smartphones. Via malware kunnen hackers toegang krijgen tot de webcam van de apparaten. Hackers zijn vandaag de dag in staat om zelfs het lampje naast je webcam uit te schakelen, waardoor u niet ziet of uw webcam gekaapt is. Het is dus belangrijk om een webcam cover te gebruiken, zodat niemand zonder uw toestemming mee kan kijken.

Een webcam cover is makkelijk aan te brengen

1. Verwijder de dubbelzijdige tape aan de achterkant van de webcam cover.
2. Plaats de cover over de webcam en druk deze stevig aan.
3. Schuif naar rechts om de cover te openen en naar links om deze weer te sluiten.

RoSecure vindt veiligheid belangrijk. Daarom geven we gratis webcam covers weg. Het zijn zwarte webcam covers met het logo van RoSecure. Heeft u interesse in een webcam cover van RoSecure? Mail naar [email protected] met uw gegevens en we sturen het gratis naar u op!