Het verlenen van toegang is iets wat dagelijks speelt. Denk bijvoorbeeld aan incheckend personeel, bezoekers of schoonmaak personeel. Daarom is het van belang om uw toegangscontrole in orde te hebben. Een bedrijf kan eigenlijk niet zonder. Wij vertellen u waarom.

Waarom heb ik toegangscontrole nodig?

Toegangscontrole biedt u extra veiligheid doordat u kunt bepalen wie op welk moment bevoegd is een gebouw of ruimte te betreden. Het is een belangrijk middel voor het waarborgen van veiligheid. Zeker wanneer u werkt in bepaalde sectoren, zoals zorg, wonen, sport en recreatie. Helaas is het bij veel gebouwen nog steeds gebruikelijk dat ze worden afgesloten door sleutels, waardoor deuren vaak heel de dag ontgrendeld zijn. Het kan voorkomen dat ongewenste bezoekers ongeoorloofd binnen komen. En dat is uiteraard niet de bedoeling.

Een toegangscontrole systeem betekent dat er nooit meer een dure sleutel of cilinder vervangen hoeft te worden. U kunt werken met kaarten en tags. Deze elektronische sleutels kunnen eenvoudig worden geblokkeerd en verwijderd wanneer ze verloren of gesloten zijn. Daarnaast is het eenvoudig om op en af te schalen wanneer medewerkers vertrekken of juist erbij komen.

Hoe werkt toegangscontrole?

Alle deuren die door het systeem worden aangestuurd, worden met een toegangscontrole automatisch vergrendeld wanneer de deur dicht valt. Iemand zonder kaart, tag of pincode krijgt geen toegang meer en staat voor een gesloten deur. Het is ook mogelijk dat bepaalde deuren automatisch worden ontgrendeld tijdens een bepaald tijdschema.

U kunt medewerkers privileges toe te kennen om in bepaalde ruimtes of afdelingen te komen met toegangscontrole. Zij hebben bijvoorbeeld wel toegang via de hoofdingang van een gebouw, maar de toegang tot interne deuren kan beperkt zijn tot medewerkers die er specifieke rechten toe hebben.

Toegangscontrole systemen kunnen gekoppeld worden aan alarminstallaties en elektronische componenten zoals liften, rolluiken en elektrische poorten. In combinatie met camerabeveiliging verhoogt u de veiligheid en dit zorgt voor een veilig gevoel.

Welk systeem past het beste bij u?

Wij leveren meerdere toegangscontrolesystemen. Interesse? Dan komen wij op locatie om te kijken welk systeem het beste bij u past. Bel 088 333 4499 of mail [email protected].