Hoort u opeens een verdacht geluid of voelt u zich niet veilig? Dan is het mogelijk om op een discrete manier hulp in te roepen. Met een simpele druk op de knop zet u bij gevaar of paniek een stil alarm in werking.

De overvalknop werkt alleen met een alarm met meldkamer. Zodra u een op de knop drukt, krijgt de meldkamer waar u bent aangesloten een melding. Zij nemen gelijk telefonisch contact op met de personen op uw contactenlijst. Dit wordt gedaan om vals alarm uit te sluiten. Wordt de telefoon niet opgenomen of is er inderdaad sprake van een onveilige situatie? Dan wordt de politie ingeschakeld. Zij zullen zo spoedig mogelijk bij u op locatie verschijnen.

Waarom is een paniekknop belangrijk?

Een paniekknop is echt belangrijk als uw personeel werkt met belangrijke of waardevolle voorwerpen. Er wordt een proces in gang gezet die ervoor zorgt dat uw personeel of de persoon in kwestie in veiligheid blijft bij een eventuele overval. Het is ook mogelijk dat de paniekknop deuren of doorgangen afsluit, een stil alarm doorgeeft of dat uw alarmsysteem direct de meldkamer contacteert.

Een paniekknop is niet alleen belangrijk bij een overval. Heeft u personeel die regelmatig in afgesloten ruimtes werkt of uit het zicht? Dan is een paniekknop geen overbodige luxe. Het is in sommige beroepen zelfs wettelijk verplicht om een paniekknop bij te hebben als u alleen werkt.

Paniekknoppen in diverse uitvoeringen

RoSecure heeft meerdere paniekknoppen in het assortiment. Een voorbeeld hiervan is het CQR overvalknop. Deze knop heeft een RVS-uitvoering met twee toetsen. Beide toetsen dienen te worden ingedrukt. Ook hebben wij een tweevoudige overval drukknop met Ricochet technologie van Texecom. Deze overvalknop heeft een geluidloze bediening en een batterijlevensduur tot 4 jaar. Verder hebben wij paniekknoppen van Ajax Systems. U heeft hierbij de keuze uit twee kleuren, zwart en wit.

Meer informatie?

Wilt u meer informatie over onze paniekknoppen? Bel dan gerust naar 088 333 4499 of stuur een bericht naar [email protected].