Verminder de werklast in uw bedrijf en bespaar kosten. Met camera-intelligentie kunt u automatisch mensen, objecten en voertuigen detecteren. Zo hoeft u geen werknemer meer in te schakelen om voortdurend beelden te bekijken en analyseren. Het is dan ook niet voor niets dat camerasystemen steeds vaker ook worden ingezet om bedrijfsprocessen te optimaliseren.

Een systeem met camera-intelligentie heeft veel toepassingsmogelijkheden. Het zorgt voor meer veiligheid en het kan ook geïntegreerd worden in diverse systemen zoals een tijdsregistratie- of toegangscontrolesysteem. We lichten u dan ook vijf voorbeelden van het succesvol inzetten van camera’s toe.

1. Automatisch personen tellen

In winkels of bepaalde servicepunten worden camera’s al regelmatig toegepast om tellingen te verrichten. Het camerasysteem kan aangeven wat de drukste en rustigste momenten van de dag zijn. Hierdoor kunt u de winkelbezetting of de bewaking aanpassen. De slimme camera’s kunnen ook constateren dat iemand langer dan normaal bij een stelling staat en een melding doorgeven aan het personeel. Daarnaast geeft het camerasysteem inzicht in waar mensen zich gedurende dag bevinden in een ruimte. Dit kan bijvoorbeeld door heat mapping, maar er kunnen ook bepaalde detectiegebieden worden ingesteld, zoals het gebied voor de receptie of bij de informatiebalie.

Heat mapping
In één oogopslag weten welke zones het populairst zijn. Dat kan met heat mapping. Met camera-intelligentie kunt u een overzichtsbeeld in verschillende kleuren van de intensiteitsgraad van bewegingen in een bepaalde ruimte of zone krijgen.

2. Detecteren van een wachtrij bij pinautomaten of kassa’s

Stelt u eens voor. Een lange rij bij een pinautomaat of kassa waardoor het lang duurt voordat u aan de beurt bent. Dit levert irritatie op en het is ongewenst. Met intelligente camera’s kunt u de klanttevredenheid bevorderen. Deze camera’s kunnen niet alleen het aantal mensen in de wachtrij tellen, maar ook registreren hoe lang ieder persoon al in de rij staat of wanneer iemand de rij verlaat. Staan er personen langer dan 2 minuten te wachten? Of is de rij langer dan een bepaald aantal personen? Dan kunt u zo instellen dat het systeem een melding verstuurd wanneer het voorkomt. Hierdoor kunnen de processen geoptimaliseerd worden en zijn klanten tevreden.

3. Inbraakpreventie

Dankzij camera-intelligentie is het heel eenvoudig om een virtuele lijn of perimeter in te stellen die uw camera’s moeten bewaken. U krijgt een melding als de ingestelde lijn wordt overschreden of als iemand de perimeter betreedt. Ook krijgt u van het systeem een foto als visuele controle van de situatie. Bovendien is het mogelijk om een bepaalde actie te koppelen aan een melding, zoals lichten die aanspringen of sirenes die beginnen te luiden. Hierdoor is menselijke interventie via bijvoorbeeld een meldkamer, niet meer nodig. Hoewel de slimme camera’s zelfs rekening houden met weersomstandigheden zoals sneeuw, kan het in specifieke gevallen nodig zijn om andere technieken in te zetten, zoals thermische camera’s.

4. Het herkennen van nummerplaten

Er komt een auto aangereden en een slagboom opent automatisch voor de auto. Rijd iemand een parkeergarage binnen of naar buiten? Dan wordt het tijdstip geregistreerd. Met camera-intelligentie kan het allemaal. Het systeem kan namelijk nummerplaten herkennen of de detectie koppelen aan een specifieke handeling. Bovendien is het mogelijk om nummerplaatherkenning te integreren in uw tijdregistratie- of toegangscontrolesysteem.

5. Het detecteren van objecten

Door de innovatieve zoekfunctie van systemen met camera-intelligentie kan men snel objecten detecteren. Wilt u een bepaald object vinden? Dan gaat het systemen aan de slag met het maken van analyseren van camerabeelden in real time. Daarnaast is het mogelijk om achtergelaten objecten te detecteren. De camera geeft alarm als aan het normale beeld een stilstaand object wordt toegevoegd, zoals een achtergelaten koffer op een luchthaven. U krijgt dan een melding wanneer een voorwerp wordt achtergelaten. Ook is het mogelijk om objecten te volgen.

De slimme camera’s kunnen dus personen en objecten automatisch volgen, gezichten herkennen, personen detecteren in een ruimte, het ontbreken van goederen registreren en een melding maken van onbevoegden. We bieden u alle keuze uit deze soorten intelligentie camera’s. Zo krijgt u precies de camera dat past bij uw budget, wensen en situatie ter plaatse.

Behoefte aan advies over slimme camera’s?

Wij komen graag bij u langs, of online, om samen met u te bekijken wat de mogelijkheden zijn. Bel 088 333 4499 of mail [email protected] voor een afspraak.