Camerabeveiliging is een goede aanvulling op uw beveiligingsplan. Zo werken camera’s preventief en kunt u op afstand beelden bekijken.  Met camera’s kunt u bezoekers herkennen, observeren en identificeren. Bovendien is het mogelijk om op afstand een alarmmelding te verifiëren. Het kan dus vele functies vervullen voor uw bedrijf. Maar hoe zit het met de wetgeving?

Voordat u camerabewaking in uw bedrijf toepast, willen we u graag informeren over de regels rondom camerabewaking. Camera’s kunnen helpen tegen bijvoorbeeld diefstal of beschadiging van eigendommen. Maar inbreuk op de privacy is groot. Daarom mag u alleen camera’s ophangen als zij aan een aantal voorwaarden voldoen. Hieronder staan de voorwaarden.

  • De inbreuk op privacy moet zo klein mogelijk zijn
  • U mag geen geluidsopnamen maken
  • U heeft een gerechtvaardigd belang, bijvoorbeeld diefstal tegengaan
  • Toestemming van de ondernemingsraad, indien van toepassing
  • U moet duidelijk aangeven dat er cameratoezicht is

Bewaartermijn voor camerabeelden

De bewaartermijn voor camerabeelden is maximaal 4 weken. Zijn er in die periode geen incidenten geweest? Dan moet u de beelden verwijderen. Heeft een camera een bepaald incident, zoals diefstal, opgenomen? Dan mag u de betreffende opname bewaren tot het incident is opgelost.

Cameratoezicht in en rond winkels

U kunt als winkelier camera’s ophangen in en rond uw winkel. Echter, moet u aan uw klanten en werknemers duidelijk aangeven dat er cameratoezicht is. Dit kan door bijvoorbeeld bordjes op te hangen. Er mogen geen camera’s opgehangen worden op plaatsen waar deze inbreuk maken op de persoonlijke levenssfeer van klanten.

Gesprek met advies op maat

Regels kunnen per organisatie én camerasysteem verschillen. Daarom gaat ons voorkeur uit naar een gesprek waarin we u op maat adviseren. Maak een afspraak met één van onze Technici Beveiligingsinstallaties. We komen zo snel mogelijk langs voor een inventarisatie en het opstellen van een programma van eisen. Samen met u wordt er een plan opgesteld.

Interesse?

Bel 088 333 4499 of mail naar [email protected]. Onze specialisten staan voor u klaar.