De beelden van minstens vierhonderd Nederlandse beveiligingscamera’s zijn voor iedereen te bekijken. Dat meldt het datajournalistieke platform Pointer (KRO-NCRV) na onderzoek.

Tijdens het onderzoek konden de journalisten van Pointer onder meer meekijken in de behandelkamer van een orthodontist in het noorden, een fysiotherapeut in het midden van Nederland, de kinderhoek van een Overijsselse bibliotheek en een villa in Het Gooi.

Ruim vijftig locaties konden achterhaald worden. De beelden van de aan het internet verbonden beveiligingscamera’s zouden eenvoudig te vinden zijn op websites die ze doorzoekbaar maken. Met het IP-adres en beeldonderzoek kan volgens Pointer in veel gevallen worden achterhaald waar de camera hangt, wie de eigenaar is en wie in beeld is.

Besteed aandacht aan de beveiliging van het camerasysteem

Camera’s zijn in feite computers, die dag en nacht aanstaan. En dat moet goed beveiligd worden. Maar vaak hebben ze nauwelijks enige vorm van beveiliging. HikVision besteedt veel aandacht aan beveiliging van zijn camera’s. Het bedrijf zorgt er altijd voor dat het up-to-date is. Soms krijgen ze informatie van een hacker over een lek die ze ontdekt hebben. HikVision zorgt zo snel mogelijk voor een update om de kwetsbaarheid ongedaan te maken. Hierbij is het wel van belang dat u de firmware blijft updaten!

Uit veel onderzoeken kwam Hikvision altijd goed uit

Er zijn verschillende onderzoeken geweest naar de beveiliging van camera’s en daar kwam HikVision altijd goed uit. Maar risico’s blijven bestaan, echter kunnen ze verminderd worden door de updates blijven te installeren. De geavanceerde camerasystemen worden dan ook wereldwijd geplaatst. HikVision is één van de technologische leiders op de wereldwijde beveiligingsmarkt. RoSecure levert ook camerasystemen van HikVision en deze worden altijd geïnstalleerd door gecertificeerde installateurs. Dankzij het brede productenpakket kunnen vrijwel alle projecten, groot of klein, voorzien worden met de producten van HikVision.

Ook een Hikvision?

Bel 088 333 4499 of mail [email protected]. We zijn bereikbaar van maandag tot en met donderdag van 09:00 tot 17.30 uur. Op vrijdag kunt u van 09:00 uur tot 16.30 uur contact met ons opnemen. We staan u graag te woord.