In deze serie laten we u kennismaken met onze medewerkers. Vandaag staat onze monteur Dimitrijs, oftewel Dimitri, centraal.

Mijn naam is Dmitrijs Mazurovs. Ik ben geboren en getogen in Soviet Unie – Riga. Sinds mijn 18e zit ik in de beveiligingssector. Nu 25 jaar later ben ik werkzaam bij RoSecure. In de beveiliging bestaan er twee verschillende sectoren, preventie en consequentie. Dat wil zeggen, de ene sector is om inbraak te voorkomen, zoals slimme beveiligingssystemen plaatsen om dieven gelijk te betrappen, en de andere om dieven zo snel mogelijk op te sporen. Voordat ik naar Nederland kwam zat ik in een operatieve mobiele groep in de beveiligingsservice. Onze belangrijkste taak was om snel en effectief te reageren op inbraak/overval in bijvoorbeeld casino’s en banken. Andere taken waren om als lijfwacht (bodyguard) te dienen of waardetransport.

Waarom ben je voor RoSecure gaan werken?

Ik was op zoek naar een nieuwe uitdaging. RoSecure heeft mijn cv gezien en heeft mij uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek. Zo ben ik hier terecht gekomen. Toen RoSecure nog net begon met zichzelf ontwikkelen tot een beveiligingsdienst, vond ik het leuk en uitdagend om vanaf het begin hieraan mee te doen met een nieuw team van specialisten, van jong tot oud. Dit heeft geleid tot veel nieuwe collega’s en mogelijkheden voor ontwikkeling van mezelf als beveiligingsspecialist.

Wat voor opleiding heb je gedaan?

In mijn geboorteland heb ik na afloop van mijn studie een diploma gehaald voor Radio-Engineering en Electronica. Vervolgens heb ik nog enkele diploma’s en certificaten gehaald om in de bewakingsdienst en als lijfwacht te werken. In Nederland heb ik een MBV-diploma gehaald, zo ben ik installateur geworden van beveiligingsinstallaties. Hierna ook nog meer certificaten gehaald om meer kennis te verkrijgen over dit gebied, zoals over alarmsystemen, cameraobservaties, toegangscontrole, brand etc.

Wat houdt het werk als een monteur in?

Mijn werk houdt de volgende functies in: installeren, onderhouden en uitbreiden van inbraakbeveiligingssystemen. Oplossen van storingen, alarm digitalisering, camera-, brand- en intercominstallaties. Elke monteur moet verantwoordelijk zijn. Hij moet tevens veel kennis hebben over zijn vak en een technische achtergrond hebben.

Wat kun je vertellen over de eerste weken bij RoSecure?

Eerlijk gezegd was het de eerste week een beetje chaos op kantoor, aangezien het bedrijf RoSecure pas werd opgestart. Materiaalkeuze, inkoop van voorraad, planning en andere zaken die horen bij het opstarten van een bedrijf zorgden voor wat onrust. Maar het was wel leuk en grappig uiteindelijk om zoiets mee te maken.

Waar haal je het meeste plezier uit?

Wanneer ik uitrust op de Caribische eilanden ?. Maar werkelijk haal ik het meeste plezier uit het zien van een tevreden klant na het succesvol afronden van een klus. Driedubbele blijdschap: van de klant, mijn baas en ik. 10. Eén groot voordeel van RoSecure is dat het genoeg uitdaging biedt waardoor ik goed mijn werk kan uitvoeren en mijn kennis toepassen. Ik voel me als een vis in het water – op de juiste plek. Een ander voordeel is dat ik mijn ervaringen kan delen met mijn jonge team die het kennis gelijk kan toepassen.

Wat is er lastig aan je werk?

Aangezien RoSecure in heel Nederland diensten verleent, moeten we rekening houden met files. Hierdoor moeten we snel ons werk afronden en ook soms overwerken en laat thuiskomen. Daarom is het moeilijkste in mijn werk de tijdsdruk, bijvoorbeeld in een dag klus, ben je verantwoordelijk om tegen het eind van de werkdag het alarmsysteem van de klant (weer) functioneert en de klant met een gerust hart op tijd naar huis kan gaan, wetend dat zijn of haar kantoorpand, café of winkel beveiligd is.

Als ik de baas zou zijn…

Als ik baas ben bij RoSecure dan zou ik zo snel mogelijk een meeting organiseren waarbij ik aan iedereen zou uitleggen wat ze moeten doen om het werk te verbeteren ?. De groei van technologie staat niet stil, dus is het belangrijk dat onze monteurs regelmatig zo veel mogelijk trainingen krijgen over nieuwe apparatuur en nieuwe merken. Dit zodat alle medewerkers altijd op de hoogte waren van de hedendaagse technologie.

Werk voornamelijk alleen of met collega’s?

In verband met dat ik meestal per dag één klus heb, werk ik alleen. Maar soms, als er een grote klus wordt ingepland met extra werkzaamheden, bijvoorbeeld naast inbraak- ook camera installaties, dan werk ik graag samen met enkele collega’s. 

Na het werk

Vroeger deed ik veel aan sport zoals tafeltennis en schieten. Ik zat zelfs in een voetbalteam waarin we enkele jaren achter elkaar kampioenen werden. Ook houd ik ervan om naar mijn favoriete sport te kijken, namelijk ijshockey en andere leuke dingen. Maar tegenwoordig heb ik een dochtertje van 4 jaar, dus alles draait nu om haar inclusief in de weekenden ?.

Wat beteken jij voor de klant en collega’s waarmee je samenwerkt?

Ik zie mezelf als zeer verantwoordelijk en vriendelijk, flexibel en ik sta met humor in het leven. Mijn collega’s weten dat ze altijd van mij advies of antwoord kunnen krijgen, aangezien ik graag mijn kennis en ervaring met mijn collega’s deel.