Inbrekers zien bedrijfspanden als geliefd doelwit. De cijfers liegen er niet om, 40% van de ondernemers krijgt ooit met inbraak te maken. Een inbraak is een ingrijpende gebeurtenis, naast de materiële schade is er ook emotionele schade. Dit kan gevolgen hebben voor de toekomst van uw onderneming en personeel. Daarom heeft RoSecure 10 tips om risico op inbraak te verkleinen.

1. Houd alles in de gaten

Met de HikVision binnen- en buitencamera’s kunt u de omgeving in de gaten houden en schrikt u ongewenste bezoekers af. De geavanceerde camerasystemen kunnen gekoppeld worden aan de Hik-Connect app. Zo kunt u de camerabeelden op een afstand bekijken om te kijken wat er gaande is. En met het ophangen van camera’s kan het nog leiden tot opsporing van de daders en uw vermiste goederen.

2. Het installeren van een (draadloos) alarmsysteem

Een alarmsysteem is onmisbaar voor elke ondernemer. Met een alarminstallatie vermindert u de kans op inbraak, brand of vandalisme. Zonder een goed alarm kunnen inbrekers relatief makkelijk binnenkomen. U kunt voor een bekabeld of een draadloos alarmsysteem gaan om uw bedrijfspand te beveiligen.

3. Plak stickers op een zichtbare plek

Bij een goede alarminstallatie, krijgt u vaak stickers die aantonen dat uw pand goed beveiligd is. Plak deze stickers op een zichtbare plek. De aanwezigheid van zo’n sticker verkleint drastisch de kans op inbraak in uw bedrijfspand.

4. Goede verlichting in en om het pand

Als een inbreker het idee krijgt dat hij gezien wordt, is de kans een stuk kleiner dat degene overgaat tot het plegen van een inbraak. Zorg daarom voor een goede verlichting in en om het pand. Dit kan met een schemersensor of bewegingssensor rond uw pand, bij alle toegangsdeuren en ramen.

5. Het plaatsen van rolluiken

Al eens gedacht aan rolluiken als onderdeel van uw beveiligingsplan? Met rolluiken kunt u aan tonen dat het bedrijfspand extra goed beveiligd is. Een rolluik is robuust en geeft inbrekers duidelijk een vertraging en werkt als inbraakpreventie uitstekend. Een inbreker moet moeite doen om het pand in te komen en daar zitten ze echt niet op te wachten.

6. Het inschakelen van een alarmopvolgingsdienst

Onder alarmopvolging wordt het opvolgen en afhandelen van alle (alarm)meldingen van een alarmcentrale verstaan. De surveillant probeert zo snel mogelijk na het binnenkomen van een alarmmelding ter plaatse te zijn. De dienst Surveillance en Alarmopvolging van RoSecure heeft een landelijke dekking.

7. Waarborg uw veiligheid met een abonnement op de meldkamer

RoSecure werkt samen met een modern gecertificeerde meldkamer waar 24 uur per dag en 365 dagen per jaar over uw bedrijfspand wordt gewaakt. Wanneer er een melding binnenkomt, onderneemt de meldkamer meteen actie op basis van wat er afgesproken is. Als u beveiligingscamera’s heeft geïnstalleerd, kan er via de camerabeelden gekeken worden wat er aan de hand is. Zo kan er bij loos alarm onnodige kosten worden gemaakt.

8. Voorzie deuren en ramen van hang- en sluitwerk met een keurmerk

Zorg daarnaast ook voor goede sloten. Voorzie uw deuren en ramen van hang- en sluitwerk met een keurmerk. Hierbij gaat de voorkeur uit naar een zwaardere categorie. Hangwerk is het benodigde materiaal om de beweegbare delen van uw huis vast te maken, zoals scharnieren voor ramen en deuren. Sluitwerk is het materiaal wat u nodig heeft om uw ramen en deuren af te sluiten, zoals sloten en schuiven. Eenvoudig sloten openbreken is voor een ervaren inbreker heel makkelijk.

9. Controle over wat van u is

Een belangrijk onderdeel van beveiliging is toegangscontrole. Bepaal wie, waar en wanneer naar binnen mag en bescherm uw mensen, voorwerpen en informatie tegen ongeoorloofde toegang. Bij toegangscontrole worden uw toegangsdeuren en poorten verzien van lezers. Om de deuren te openen, moeten de lezers met een bepaalde sleutel of tag worden geactiveerd. Registreer welke personen over een sleutel of alarmcode beschikken van uw bedrijf.

10. Opbergen van waardevolle spullen

Inbrekers worden verleid om hun slag te staan door computers, telefoons en andere waardevolle spullen die in het zicht staan. Berg daarom uw spullen op in een kluis of afgesloten ruimte. Zo staan de spullen niet in het gezichtsveld en kunnen de inbrekers er niet bij. Laat eventueel de rolluiken zakken om toegang te beperken.