Beveiligingsbedrijf RoSecure en telecomprovider Belcentrale vullen hun portfolio aan met thermische camera’s van Hikvision. Het bedrijf is gespecialiseerd in videobewaking technologie en het ontwerpen en vervaardigen van een volledige lijn van innovatieve CCTV en videobewaking producten. Hikvision is een van de grootste leveranciers van videosurveillanceproducten en -oplossingen ter wereld.

Hikvision levert diverse thermische camera’s. Een thermische camera werkt niet met de herkenning van licht, maar met de herkenning van temperatuur en temperatuurverschillen. Elk mens, dier of object straalt warmte uit. Hoe hoger de temperatuur van een object is, hoe meer infrarode straling wordt verzonden. Een speciale camera kan deze straling detecteren op eenzelfde manier, als waarop een gewone camera zichtbaar licht detecteert. Een thermische camera is zeer gevoelig en werkt ook bij slechte weersomstandigheden of totale duisternis.

Karim Bourjila, Commercieel directeur van Belcentrale, verklaart: “Het is goed mogelijk dat de ‘1,5 meter-samenleving’ blijft bestaan de komende jaren. Het is belangrijk dat iedereen zich gaat voorbereiden. Thermische camera’s vormen een uitstekende aanvulling op het beveiligingssysteem. Door gebruik van warmtebeelden, kunnen personen en incidenten met grote precisie waargenomen worden. De warmtebeeldcamera’s worden geïnstalleerd door onze gecertificeerde monteurs. Alle monteurs zijn in het bezit van de certificaat Projecteringsdeskundige, waardoor ze de camera’s volgens de juiste richtlijnen installeren.”