Nadat de bewegingsdetectoren zijn geïnstalleerd door onze monteur, reageert het systeem onmiddellijk op ongewenste bezoekers. Wanneer een dief over de drempel stapt of een raam inslaat, wordt het alarm geactiveerd. Maar hoe zit het precies met huisdieren? U wilt natuurlijk zeker zijn dat als het beveiligingssysteem alarm slaat, er sprake is van een echte dreiging.

Zo werken infrarood-bewegingsdetectoren

Bewegingsdetectoren op basis van infraroodsensoren vangen de infraroodstraling, oftewel warmte op.  Elk voorwerp met een temperatuur boven het absolute nulpunt zal infrarode straling uitzenden en dit geldt ook voor mensen. Hoewel wij dit niet met een blote oog kunnen waarnemen. Deze apparaten zien geen objecten, dieren of mensen. Het gaat in feite om gegevens.

Ajax-bewegingsdetectoren negeren huisdieren

Wanneer de bewegingsdetectoren zoals MotionProtect en CombiProtect op de juiste manier zijn geïnstalleerd en geconfigureerd (binnen), negeren ze dieren die tot 50 centimeter hoog zijn en tot 20 kilo wegen. Het maximale gewicht wordt gebruikt als een begrijpelijk oriëntatiepunt, maar in werkelijkheid is de grootte van de warmtevlek van belang. De detectoren signaleren geen objecten, maar analyseren de infraroodstraling van deze objecten. Bewegingsdetectoren worden minder gevoelig in de buurt van de grond. En dat is meestal waar de huisdieren te vinden zijn.
De bewegingsdetectoren van Ajax Systems gebruiken het software-algoritme om de dreiging te beoordelen. Wanneer er beweging wordt gesignaleerd, analyseert de software de signaalgolfvorm van de infraroodsensor en vergelijkt deze met waarden die specifiek zijn voor menselijke bewegingen. De hitteplek van een dier is klein, waardoor er minder straling naar de sensor uitzendt. Vervolgens slaat de detector geen alarm.

Er zijn ook Ajax-detectoren voor buiten ontwerpen. De detectoren van MotionProtect Outdoor reageren niet op dieren met een hoogte tot 80 centimeter. Deze detectoren zijn uitgerust met twee infraroodsensoren en lezen ze signalen uit twee gebieden in de ruimte. Er wordt een alarm geactiveerd wanneer beide sensoren beweging detecteren. Net als de detectoren voor binnen, maar MotionProtect Outdoor gebruik van het SmartDetect-algoritme. Het algoritme analyseert en vergelijkt de gegevens van elke sensor. De detector is in dit stadium standaard klaar om een beslissing te nemen rond het negeren of activeren van een alarm.

Onze monteurs installeren de bewegingsdetectoren op de juiste hoogte

De detectoren voor binnen moeten geïnstalleerd worden op een hoogte van 2.4 meter. Als de bewegingsdetectoren voor binnen onder de aanbevolen hoogte worden geïnstalleerd, dan bevinden de dieren zich in de hypergevoelige zone. Dit betekent als een herdershond op zijn achterpoten loopt, dat de detector een alarm kan activeren. MotionProtect Outdoor moet bevestigd worden op een hoogte van 0.8 – 1.3 meter. Hierbij wordt rekening gehouden met het terrein van het beschermde gebied. Als een grote hond het detectiegebied van beide lenzen betreedt, kan het zijn dat de detector een alarm activeert.

Meer weten over het meest bekroonde draadloze beveiligingssysteem van Europa?

Bel 088 333 4446 of mail naar [email protected] Onze helpdesk bereikbaar op werkdagen van 9:00 uur tot 17:30 uur, op vrijdag van 9:00 uur tot 16:30 uur. We staan u graag te woord!