In deze serie laten we u kennismaken met onze medewerkers. Vandaag staat onze monteur Stanley, oftewel een grote Coca Cola fan, centraal.

Mijn naam is Stanley Put, ook wel Sput genoemd door mijn collega’s. Ik ben 33 jaar, bijna 34 zelfs en werk al meer dan 10 jaar voor dezelfde werkgever, oprichter van zowel Belcentrale als RoSecure. Eén van mijn hobby’s is mijn Coca Cola-verzameling. Ik heb zelfs een eigen mini Coca Cola museum. Daarnaast houd ik mij bezig met de nieuwste gadgets en technische nieuwtjes.

Waarom ben je voor RoSecure gaan werken?

RoSecure is opgestart door dezelfde oprichter als Belcentrale, zo ben ik mij meer gaan interesseren in het bedrijf. Maar ik was ook toe aan een nieuwe uitdaging. Op een gegeven moment was RoSecure op zoek naar een cameraspecialist. Ik wilde graag bij Belcentrale blijven, maar toch ook geheel iets anders doen. Daarom ben ik de uitdaging aangegaan en ben ik nu ook parttime cameraspecialist. Ik ben blij dat ik deze uitdaging binnen dezelfde firma kon aangaan.

Wat voor opleiding heb je gedaan?

In het verre verleden ben ik vanaf de middelbare school MAVO naar MBO niveau 3 gegaan. Ik heb mij gespecialiseerd in ICT en uiteindelijk rolde ik door naar niveau 4. Mijn studie is met succes afgerond en vervolgens slaagde ik als ICT beheerder. Voor de functie als cameraspecalist heb ik al verschillende mogelijkheden gekregen, zo ben ik een officieel installateur CCTV en heb ik mijn VCA mogen behalen.

Wat houdt het werk als een monteur in?

Onze (nieuwe) klant krijgt eerst bezoek van een salesmanager, welke de klant adviseert en producten verkoopt zoals een alarmsysteem, camera’s, toegangscontrole en meer. Mijn taak als monteur is om deze diensten op te leveren bij de klant. Alles moet kloppen en uiteraard naar de wensen van de klant. Elk monteur moet flexibel zijn in alle opzichten in het zowel meedenken met de klant en rijd, zo hebben sommige klanten soms speciale eisen of wensen of ben je iets langer bezig dan in eerste instantie gepland. Wij zijn de specialist en soms is er iets niet mogelijk. Maar dan is het wel van belang om in oplossingen te denken. Ook rijden we door het hele land, dus het kan weleens voorkomen dat het iets later wordt.

Wat kun je vertellen over de eerste weken bij RoSecure?

Ik heb zelf geen ervaring als monteur, als ICT-beheerder heb ik voornamelijk alleen kantoorwerk gedaan. Dus de eerste weken vond ik wel spannend en uitdagend. Ik wist nog niet precies wat ik kon verwachten, de eerste weken bij RoSecure zaten vol met informatie, niet alleen over de producten maar ook de procedures. Gelukkig hebben mijn ervaren collega’s mij goed opgevangen en veel geleerd. Zij leggen graag alles uit en ik leer elke dag weer wat nieuws.

Waar haal je het meeste plezier uit?

Ik vind het fijn om mijn werkzaamheden af te wisselen. Het is iedere dag wel iets anders. Waar ik het meeste plezier uithaal, dat is toch wel het enthousiasme van klanten. Als zij zien welk beeld hun camera geeft en wij klaar zijn met de installatie, zijn de klanten erg enthousiast. Ik vind dat altijd leuk om mee te maken.

Wat is er lastig aan je werk?

Hoogtevrees. Ik heb last van hoogtevrees en hierdoor is het best lastig om de hogere klussen te doen. Zulke klussen zitten erbij en je ontkomt er niet aan. Maar door het uitvoeren van ‘hogere’ klussen, dan kom je er ook overheen. Tot nu toe gaat het de goede kant op. Gelukkig maar.

Als ik de baas zou zijn…

Op dit moment zou ik helemaal niets veranderen. Iedereen heeft zijn eigen specialiteit. Maar misschien dat je mij over een paar weken het opnieuw kan vragen haha.

Werk je voornamelijk alleen of met collega’s?

Het varieert elke week. Ik kan bijvoorbeeld een week alleen op pad zijn voor kleine installaties. Maar het kan ook zo zijn dat je een week samen met meerdere collega’s een grote klus doet.

Na het werk…

Doordeweeks vind ik het heerlijk om gewoon lekker op de bank te hangen en YouTube te kijken. In het weekend, en dat begint natuurlijk op vrijdag, dan vind ik het leuk om borrels te organiseren voor collega’s. Dit wordt ook wel het VriMiBo genoemd. Dus ik vind het gezellig om een borreltje te drinken met collega’s. Daarnaast vind ik het heerlijk om op zaterdag en zondag lekker bezig te zijn. Door bijvoorbeeld klusjes in huis uit te voeren of ook lekker uitgebreid te gaan koken. Een dagje pretpark of een stedentrip is geen uitzondering voor mij. Ik vind het echt heerlijk om er op uit te gaan.

Wat beteken jij voor de klant en de mensen waarmee je samenwerkt?

Ik ben altijd vrolijk. Mijn motto is dan ook ‘een dag niet gelachen, is een dag niet geleefd!’ En glimlachen is immer toch gratis. Dus waarom doen we dat met z’n allen nog steeds zo weinig?