RoSecure is onlangs volledig doorgelicht door certificeringsorganisatie KIWA en voldoet aan alle vereisten om haar BORG-keurmerk te behouden en een BORG certificaat te mogen uitreiken na een uitgevoerde installatie. Met een BORG certificaat weet de eindgebruiker dat er goede beveiliging is aangebracht en dat het bedrijf voldoet aan de polisvoorwaarden van de verzekeraar. Wanneer een BORG certificaat kan worden aangetoond, bieden verzekeraars in sommige gevallen korting aan.

Jaarlijkse controle

Een BORG keurmerk komt tot stand na een onafhankelijk en deskundig toezicht en wordt getoetst op de volgende punten: de bedrijfsvoering, bedrijfsprocessen, deskundigheid van het personeel, het proces van installatie tot onderhoud van beveiligingssystemen, documentenbeheer en meer. Nadat een beveiligingsbedrijf een BORG keurmerk heeft ontvangen, volgen er jaarlijkse controle onderzoeken. De onderzoeken worden uitgevoerd om vast te stellen dat de gecertificeerde processen en uitgevoerde werkzaamheden nog steeds aan de gestelde eisen voldoen om de certificering voor BORG te behouden.

Onafhankelijk

Onder begeleiding van het CCV, Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid, is het BORG certificatieschema opgesteld. Vakmensen hebben hun ervaringen en kennis uit de praktijk erin verwerkt. Hierdoor mogen ondernemers erop vertrouwen dat de beveiligingsmaatregelen die genomen worden aansluiten op de risico’s. Beveiligingsbedrijven die goedgekeurd zijn om BORG certificaten uit te geven, worden namelijk beoordeeld door een certificatie-instelling op levering van producten en of diensten. RoSecure is beoordeeld door certificatie-instelling KIWA.

Certificatie-instelling KIWA

Kiwa NCP is een toonaangevende certificatie-instelling op het gebied van brandveiligheid en criminaliteitspreventie. De kwaliteit in beveiliging en het organiseren van verbeterprocessen in preventie van brand en criminaliteit zijn de activiteiten waar Kiwa NCP zich op richt. Er wordt getoetst of een bedrijf voldoet aan de certificatie-eisen door middel van onafhankelijke bedrijfsaudits, inspecties en beoordelingen op geleverd werk.

RoSecure is zeer tevreden met het behaalde resultaat. “Het toont aan dat we aan de strenge eisen voldoen en dat onze klanten zeker zijn van de kwaliteit van de beveiliging.” aldus Nabil Laghmiri, Technicus Beveiligingsinstallaties.